Stadstuin met tuinkamers

De tuin van een prachtig herenhuis in Zeist werd door de aankoop van extra grond een stuk groter, maar moest wel de sfeer en gezelligheid van een kleine stadstuin behouden.

En daarom is de tuin ingedeeld in meerdere ‘tuinkamers’. Een loungehoek om heerlijk te relaxen onder een zonnedoek en met een buitenhaard voor de late uurtjes. Een gazon om heerlijk op te zonnen. Een eetterras waarbij verhoogde plantenbakken tevens dienen als zitbank. En een berging cq. houtopslag met een fijn hoekje om ‘s morgens in de eerste zonnestralen een koffie te drinken of de hardloopschoenen aan te trekken.

Door de tuin in te delen in verschillende kamers is niet alleen de lengte maar ook de breedte van de tuin benadrukt. Zo creëerden we geen ‘pijpenla’ gevoel maar juist een ruimtelijk effect. Om de tuin speelser en spannender te laten ogen, zijn hagen en grote tuinbakken toegepast voor de hoogteverschillen. Bloeiende beplanting maakt de strakke lijnen van het tuinontwerp weer zachter.

Het resultaat: een heerlijke stadstuin met alle ruimte en rust. De tuin is zelfs bekroond met een fotoreportage door tuinfotografe Modeste Herwig.