Tuinontwerp stadstuin of kleine tuin met tuinkamers

Tuinnontwerp stadstuin of kleine tuin met sfeervolle tuinkamers in Zeist.

 

De tuin van een prachtig herenhuis in Zeist werd door de aankoop van extra grond een stuk groter, maar moest wel de sfeer en gezelligheid van een kleine stadstuin behouden. Een tuinontwerp stadstuin of kleine tuin met sfeervolle tuinkamers en een stijlvolle buitenhaard was de wens.

En daarom is de tuin ingedeeld in meerdere ‘tuinkamers’. Achterin de tuin is een loungehoek gecreëerd om fijn te relaxen onder een schaduwdoek. Bij de stijlvolle buitenhaard, opgebouwd uit een speciaal soort hardsteen, kun je tot in de late uurtjes heerlijk genieten van de warmte. Dichter bij huis is een eetterras gerealiseerd met verhoogde plantenbakken die tevens dienen als zitbank. De beide terrassen worden onderbroken door een gazon om heerlijk op te zonnen. Tenslotte geeft de berging cq. houtopslag een fijn plekje om ‘s morgens in de eerste zonnestralen een kop koffie te drinken of de hardloopschoenen aan te trekken.

Door de tuin in te delen in verschillende kamers is niet alleen de lengte maar ook de breedte van de tuin benadrukt. Zo creëerden we geen ‘pijpenla’ gevoel maar juist een ruimtelijk effect. Om de tuin speelser en spannender te laten ogen, zijn hagen en grote tuinbakken toegepast voor de hoogteverschillen. Bloeiende beplanting maakt de strakke lijnen van het tuinontwerp weer zachter.

Het resultaat: een ontwerp voor een heerlijke stadstuin of kleine tuin met tuinkamers en met alle ruimte en rust. De tuin is zelfs bekroond met een fotoreportage door tuinfotografe Modeste Herwig.