Tuinontwerp landelijke tuin met buitenkamers

Strak tuinontwerp van een grote tuin met landelijke uitstraling

De wens van dit gezin was een tuinontwerp met buitenkamers in een strakke landelijke stijl. En het liefst een onderhoudsarme tuin. En dat is het geworden.

De schitterende verdiepte, lange tuin is opgedeeld in verschillende buitenkamers. Zo is er aan huis een veranda met buitenhaard gekomen, vanwaar je de hele tuin kunt overzien. Langs het speelse pad naar achter zijn verschillende terassen aangelegd. Zo is er terras met een verhoogde tafel om lekker aan te borrelen, een terras met een loungehoek en een zonneterras. De fruitboompjes langs het pad benadrukken nog eens het landelijke karakter van de tuin.

Achter in de tuin is een bijgebouw met een landelijke uitstraling. Het bijgebouw is deels ingericht als een praktische berging en deels als een overkapping voor een eethoek met buitenkeuken. Deze plek is tevens ingenomen door de dochter deze huizes en haar vrienden als lekkere chillplek. Naast het bijgebouw is een tuindouche geïnstalleerd in een boomstam om even lekker af te koelen in de warme zomers.

Aan de andere zijde van het gazon is een vijver met lelies gerealiseerd. Een border van hortensia’s langs de vijver doorbreekt het strakke karakter van de vijver. Tevens zorgt het voor bloei die je vanaf de tuinkamers aan de andere zijde ziet.

Het tuinontwerp van deze landelijke onderhoudsvrije tuin is mooi tot zijn recht gekomen en heeft alle wensen van de bewoners ingevuld. De tuin is zelfs bekroond met een fotoreportage door tuinfotografe Modeste Herwig.