Complete verbouwing jaren ’30 woning Heemstede

Interieurontwerp en verbouwing woning Heemstede

Een gezin (met 3 kinderen) benaderde ons voor een interieurontwerp en de verbouwing van hun sterk verouderde jaren’30 woning die ze hadden aangekocht in Heemstede. Een interieurontwerp met lichtplan, stylingadvies en bouwbegeleiding waren nodig om deze woning naar de huidige tijd te brengen.

De indelingen op vrijwel alle etages zijn veranderd en oude details zijn teruggebracht. Aan de achterzijde is een grote glazen aanbouw met stalen raampartijen en deuren gerealiseerd. Het resultaat: een heerlijke lichte woning met veel ruimte om te leven.

In de glazen uitbouw is een grote leefkeuken met uitzicht op de tuin gerealiseerd. Hierdoor komt het binnen-buitengevoel helemaal tot z’n recht. Een gashaard aan de kop van de grote eiken tafel brengt een gezellige warme sfeer. Hanglampen in verschillende maten en hoogtes boven de tafel zijn de blikvanger in de ruimte. Daarnaast zorgen een groot kookeiland en lange kastenwand voor de praktische invulling van de keuken.

Het staal van de uitbouw komt terug in de kamer-en-suite schuifdeuren en in de stalen deuren die de keuken van het woongedeelte scheiden. Het voorportaal in de hal is weer in oude glorie hersteld met oude dubbele portaaldeuren. Richting het toilet kom je langs een wasgedeelte, weggewerkt achter een fraaie eiken kastenwand.

Tenslotte is op de eerste verdieping een slaapkamer omgebouwd tot ruime badkamer. En op zolder zijn twee nieuwe slaapkamers voor de oudste jongens gerealiseerd met een vide en een aparte badkamer.

Om ruimte en rust te creëren, zijn door de hele woning natuurlijke materialen en kleuren toegepast. Hierbij geven kleuraccenten en behang de ruimtes net even die extra accenten.