Een groen schoolplein ontwerp vol verbeelding en klim-en klauterspel!

Groen schoolplein ontwerp met natuurlijk spelen

 

Het schoolplein bij deze lagere school mocht op de schop. Te weinig uitdaging, te weinig spel. Een groen schoolplein ontwerp met natuurlijk spelen was de wens.

Het grote grasveld voor de hogere klassen is dan ook omgetoverd tot een waar speelparadijs. Een echt klauterbos van Robinia boomstammen, een klimheuvel met betonbuis en glijbaan en een zandbak vormen hierbij de basis. Weelderige en onverwoestbare beplanting creëren een waar sluip-door-kruip-door gangenstelsel om heerlijk verstoppertje te kunnen spelen.

De tegels op het plein voor de allerkleinsten zijn verruild voor een heuse klimheuvel met zittribune. Midden in de heuvel is ook hier een betonbuis gelegd zodat de kinderen zich prima kunnen vermaken met verstoppertje spelen. In de hoek van het plein is een natuurlijke Robina schommel geïnstalleerd met een bandenparcours om lekker op te kunnen balanceren. Verstoppen, klauteren en lekker bewegen staan nu voorop.

Dit schoolplein is een echte natuurspeeltuin geworden, waarin kinderen worden aangezet tot bewegen. De vele elementen prikkelen de verbeelding van de kinderen en stimuleren ze tot actief bewegen. Kortom: kinderen blij, ouders enthousiast en de school bijzonder tevreden.

Wil je nu ook een groen schoolplein voor je school realiseren. Neem dan contact met ons op. We hebben naast dit plein ook andere pleinen mogen ontwerpen en zijn op de hoogte van alle do’s en dont’s met betrekking tot het (natuurlijk) spelen.  Voor meer informatie lees hier verder.